image
Jautājiet mūsu ekspertam!
Gencs Valters
image
images
Jautājiet mūsu ekspertam!
Gencs Valters
Pieprasiet bezmaksas kopiju
Doing business guide in Baltics.

LATVIJA

 

Nekustamais īpašums - asistēšana Kipras uzņēmumam "Keycrest Limited" iegādāties nekustamo īpašumu ar kopējo platību 2,6 ha lielākajā nekustamo īpašumu projektā Baltijas valstīs (kopā 455 ha) Salienā (www.saliena.com), kas atrodas netālu no Rīgas centra, Jūrmalas un Rīgas Starptautiskās lidostas. Nekustamais īpašums ir sadalīts 50 atsevišķos zemes gabalos, kas paredzēti privātmāju vai rindu māju celtniecībai.

 

Aros Arkitekter AB, Sweco Architects meitas uzņēmuma pārstāvība. Sweco Arhitekti ir lielākais arhitektūras uzņēmums Skandināvijā ar vairāk nekā 500 darbiniekiem. Sweco koncernā, kas atrodas Stokholmā, ir nodarbināti gandrīz 5500 arhitekti un inženieri no visas pasaules.

 

Nodokļu un juridiskās konsultācijas uzņēmumam McDonalds un tā akcionāram Malta Premier Capital Limited par McDonald darbību Maltā un Baltijas valstīs. 2010. gadā uzņēmums Baltijas valstīs atvēra astoņus jaunus restorānus, izveidojot kopā 39 restorānus, kuri pieder un kurus vada SIA Premier Capital.

 

Uzņēmuma General Motors pārstāvība, kas pazīstams arī kā GM, ASV autoražotājs ar galveno biroju Detroitā, Mičiganā. Pārstāvība attiecībā uz normatīvajiem, ES un izplatīšanas jautājumiem. Zīmols aptvēra - CHEVROLET, CADDILAC, HUMMER.

 

Saab Automobile pārstāvība, kas šobrīd pieder Spyker CarsNV, slēdzot neoficiālo dīleri Rīgā, Latvijā, un saistībā ar preču zīmju tiesībām. Citas pārstāvētās preču zīmes - FORMULA 1, KOOKAI, SCHWEPES, PAYPAL, VERBATIM, PS PLAYSTATION S, THALASSOTHYS, JAMESON, MIDLETON VERY RARE, CORK DRY GIN, AMD, SPALDING, ORACLE.

 

Pētījumi un Latvijas Nacionālie ziņojumi, kas veikti Eiropas Komisijai - "Pētījums par izmaksu pārskatāmību Civilās tiesvedības procesā Eiropas Savienībā"; "Pētījums par kaitīgajiem tradicionālajiem paradumiem Eiropas Savienībā"; "Nacionālais ziņojums par 2003. gada 27. janvāra Eiropas Direktīvu 2003/8/EK par to, kā uzlabot tiesu pieejamību pārrobežu strīdos”.

 

Pan Baltic veiktā AP Møller - Maersk pārstrukturēšana, izveidojot jaunu DAMCO kombinēto zīmolu AP Møller - Maersk grupas loģistikas darbība, kas iepriekš pazīstama kā Maersk loģistika un DAMCO. Iesaistīts globālajā līnijpārvadājumu pakalpojumos, Maersk Line pārvalda vairāk nekā 550 kuģus. Tā šobrīd ir lielākā konteinerus apkalpojošā kuģniecības kompānija pasaulē.

 

8 miljoni EUR pārstrukturēšanas un nodokļu konsultācijas Korsnäs AB (Zviedrija). Korsnäs ir viena no Zviedrijas vadošajām mežsaimniecības uzņēmumiem. Korsnäs ražo arī bioloģiskās kurināmās granulas divās rūpnīcās Latvijā un tam ir iekraušanas un noliktavas telpas, kas darbojas Rīgas Brīvostā. Korsnäs ir Investment AB Kinnevik pilnībā piederošs meitasuzņēmums.

 

Tiesvedība - Purolite International Limited, Llantrisant Business Park, Llantrisant, Velsā, Apvienotajā Karalistē pārstāvība, lai piedzītu parādu Latvijā, kas ir vairāk nekā 0,5 miljoni EUR; Calzaturificio casadei Shoes (Itālija) pārstāvība pret izplatītāju Latvijā "LORETTI"; Energetec (Vācija), kas ražo BULLERJAN krāsnis, pārstāvība pret vietējo izplatītāju.

 

Korporatīvā darbība - Infineon Technologies (Nīderlande) filiāles Latvijā likvidācija. Infinenon piedāvāja pusvadītāju un sistēmu risinājumus, kas lietojamas komunikācijā automobiļu, rūpniecības un vairāku tirgu sektoros. Weatherford (ASV) - viena no lielākajiem naftas atradņu pakalpojumu uzņēmumiem, kas darbojas vairāk nekā 100 valstīs - slēgšana Latvijā. Siemens TURBOMACHINERY filiāles (Zviedrija) slēgšana Latvijā. Patentu un iecelšanas jautājumu organizēšana saistībā Pfizer Incorporated (ASV farmācijas kompānija, kas ir pirmajā vietā pārdošanā pasaulē) Wyeth Pharmaceupticals (UK) iegādi.

 

Nodokļu pakalpojumi YIT Oyj, Somijas uzņēmumam ar galveno biroju Helsinkos, kas nodrošina nekustamā īpašuma uzturēšanas un apsaimniekošanas pakalpojumus; nodrošina mājokļu un liela mēroga infrastruktūru būvniecības pakalpojumus.

 

Bankas - pensiju fonda Hipo Fondi konsultēšana, kas ir daļa no valstij piederošās bankas "Latvijas Hipotēku un zemes banka" par finanšu un uzņēmumu jautājumiem. Konsultācijas Swedfund International par ieguldījumiem Latvijas mēbeļu ražošanas grupā Troll. Swedfund International ir riska kapitāla sabiedrība, kas pieder Zviedrijai.

 

 

LIETUVA

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā konsultē Converse Inc (lielākais sporta apavu ražotājs ASV) par jautājumiem, kas saistīti ar preču zīmju Converse, Converse All Star Chuck Taylor, All Star un grafisko preču zīmju Star & Chevron Design aizsardzību Lietuvā. Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs pārstāvēja Converse Inc. Lietuvas Patentu birojā, lai aizsargātu preču zīmi pret lietuviešu preču zīmi Clintas. Converse Inc. ir biroja ilgtermiņa klients, ar kuru sadarbība ilgst vairāk nekā desmit gadus. Lielākā daļa lietu ir saistītas ar preču zīmju aizsardzības problēmām Baltijas valstīs.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā pārstāv Francijas uzņēmumu L'OREAL (pasaules līderis kosmētikas jomā) uzņēmējdarbības tiesību un nodokļu jomā. L'Oreal ir sniegtas konsultācijas nodokļu, uzņēmējdarbības tiesību un vispārējo korporatīvo tiesību jomā. Birojs L’Oreal konsultēja pirmstiesas lietā un sarunās ar Ambassade de la Beaute. Valtera Genca birojs ir konsultējis Francijas uzņēmumu L'Oreal vairāk nekā desmit gadus visās Baltijas valstīs. Galvenie juridiskie jautājumi, kas saistīti ar L'Oreal, attiecas uz uzņēmumu un nodokļu tiesības.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā pārstāv McDonalds (pasaulē lielākā ātrās ēdināšanas restorānu ķēde) jautājumos, kas saistīti ar nodokļiem Lietuvā. Mūsu advokātu birojs šobrīd konsultē McDonalds par nodokļu plānošanas jautājumiem, kas saistīti ar aizdevumiem.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā pārstāv Maersk Line (vienu no lielākajām kuģniecības kompānijām pasaulē) jautājumos, kas saistīti ar uzņēmējdarbības pārvietošanu, nodokļiem un korporatīvajiem juridiskajiem jautājumiem. Mūsu advokātu birojs šobrīd konsultē Maersk Line par nodokļu, nodarbinātības un uzņēmumu jautājumiem Lietuvā.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā pārstāv Polijas uzņēmumu Prcip Dragmor, (uzņēmumu, kas nodarbojas ar visa veida bagarēšanas darbību un reģenerāciju, pludmaļu atjaunošanu, būvniecības molu, upes krastu nostiprināšanu, tranšeju rakšanu / aizbēršanu liela diametru gāzes cauruļvadiem, caurulēm jūrā, tai skaitā notekūdeņu attīrīšanas projektiem), tiesas lietā pret UAB Klaipedos Hidrotechnika saistībā ar Klaipēdas ostas kanāla padziļināšanu un ar to saistīto strīdu Lietuvā. Mūsu advokātu birojs pārstāv Prcip Dragmor tiesas lietā, kas saistīta ar Klaipēdas ostas kanāla Lietuvā padziļināšanu. Šis gadījums ir viena no lielākajām lietām, kas šobrīd notiek Klaipēdā.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā pārstāv UK Venture Capital Firm (uzņēmumu, kas specializējas augsto tehnoloģiju un interneta investīcijās) saistībā ar Lietuvas kompānijas iegādi. Mūsu advokātu birojs šobrīd pārstāv Apvienotās Karalistes riska kapitāla firmu (UK Venture Capital Firm) saistībā ar vienu no lielākajiem darījumiem sociālo tīklu attīstības jomā, izmantojot Lietuvas uzņēmuma iegādi (uzņēmējsabiedrība iesaistīta dažādu sociālo tīklu attīstīšanā).

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā konsultē Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (farmācijas ražotāju) lietās, kas saistītas ar preču zīmes Tinubin aizsardzību Lietuvā. Birojs pārstāv Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation preču zīmju aizsardzības lietā.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā konsultēja Lielbritānijas padomi Lietuvā (Lielbritānijas padome ir Lielbritānijas vadošā starptautiskā organizācija, kura darbojas izglītības un kultūras attiecību jomā), par darbības uzsākšanu Lietuvā un ar to saistītiem nodokļu jautājumiem. Mūsu advokātu birojs konsultēja Lielbritānijas padomi nodokļu jomā, komunikācijā ar valsts iestādēm un ar darbības uzsākšanu saistītos jautājumos.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā konsultē UAB ACG Nystrom (Lietuvas uzņēmumu, kas piedāvā iekārtas, rezerves daļas un tehnisko apkalpošanu polsterējumam tekstila, apģērbu un apavu nozarē Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Baltkrievijā) saistībā ar starptautisko nodokļu plānošanas jautājumiem. Mūsu juridiskā firma konsultēja UAB ACG Nystrom par starptautisko nodokļu plānošanu un biznesa attīstību Baltijā.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā pārstāv Beļģijas kredītu apdrošināšanas sabiedrību Ducroire | Delcredere SA.NV’s, lai aizsargātu tā klientus pret riskiem, kas saistīti ar iekšzemes un starptautiskajiem tirdzniecības darījumiem, un sekmētu to finansējumu. Mūsu advokātu birojs konsultēja par starptautiskajiem komercdarījumiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības apdrošināšanas polisēm.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā sniedz konsultācijas Nexum Insurance Technologies par biznesa iegādi, kas piedāvā programmatūras risinājumus Skandināvijas apdrošināšanas sabiedrībai If, Swedbank un Länsförsäkringar bankai. Birojs konsultēja Nexum Insurance Technologies par Lietuvas kompānijas iegādi.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā konsultē Sika Group (speciālu ķimikāliju ražotājs būvniecībai un rūpniecībai) par dažādiem korporatīvo tiesību, nodarbinātības un nodokļu jautājumiem.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā pārstāv UAB Hifab (Zviedrijas tirgus līderi projektu vadības jomā) uzņēmējdarbības tiesību jomā.


Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā pārstāv Latvijas uzņēmuma SIA Rīgas Dzirnavieks (uzņēmums piedalās Latvijas graudu audzēšanas nozares attīstībā un, izmantojot partnerību, nodrošina maizes nozari un mazumtirgotājus ar veselīgu un nemainīgas kvalitātes graudu bāzes produktiem). Uzņēmums tika konsultēts saistībā ar biznesa attīstību Lietuvā un ar to saistītiem nodokļu jautājumiem.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā pārstāv Latvijas uzņēmumu Tshudi Logistics (loģistikas risinājumu un transporta pakalpojumu uzņēmums, kas pieder Tshudi uzņēmumu grupai) kādā tiesas procesā pret uzņēmumu II Litvirta.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā pārstāv Latvijas uzņēmumu SIA Isosol jautājumos, kas saistīti ar nodokļiem.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Lietuvā konsultē UAB Graina (medicīnas iekārtu, produktu un tehnoloģiju vairumtirdzniecības, medicīnas iekārtu uzturēšanas un apkalpošanas - uzstādīšanas, servisa, remonta un medicīnas personāla apmācību uzņēmums). Mūsu advokātu birojs konsultē par nodokļu plānošanas iespējām, kas saistītas ar uzņēmējdarbības attīstību Baltijas reģionā. 

 

IGAUNIJA

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā konsultē uzņēmumu Tuletorn Projekt OÜ (Igaunija) un Stiftung-Leuchtfeuer (Vācija) akcionārus lietās, kas saistītas ar nodokļiem, aktīvu pārveidošanas un uzņēmuma restrukturizācijas jautājumiem, saistībā ar ES partnerību Igaunijā un Vācijā. Konsultācijas ietvēra, pirmkārt, pārrobežu sadarbības jautājumus, kas saistīti ar uzņēmuma nodibināšanu, nekustamā īpašuma īpašumtiesībām un partnerības transformāciju un aplikšanu ar nodokļiem plānoto procesu jomās. Otrkārt, jautājumi, kas saistīti ar situāciju Igaunijā - uzņēmumu Tuletorn Projekt OÜ - nodokļu, aktīvu, aizdevumu un akciju jautājumiem.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā konsultē Kik Textilien und Non-Food GmbH (Vācija) lietās, kas saistītas ar preču zīmju aizsardzību Igaunijā. Birojs pārstāvēja Kik Textilien und Non-Food GmbH Patentu Apelācijas Komisijā Igaunijā preču zīmju aizsardzības lietā pret Igaunijas preču zīmi KICKS. Kik Textilien und Non-Food GmbH ir viens no Zvērināta advokāta Valtera Genca biroja ilglaicīgiem klientiem, kas regulāri tiek konsultēts vairāk nekā 10 gadus. Lielākā daļa lietu ir saistītas ar preču zīmju aizsardzību Baltijas valstīs.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā pārstāv AS Kverneland Group Kerteminde (Dānija) pievienotās vērtības nodokļa strīdā Igaunijā. Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs pārstāvēja AS Kverneland Group Kerteminde Igaunijas Nodokļu un Muitas pārvaldē saistībā ar jautājumiem par pārrobežu pievienotās vērtības nodokli. Konsultācijas ietvēra procesuālās darbības Igaunijas Nodokļu un Muitas pārvaldē, sarunas ar iestādēm un uzņēmuma partneriem Igaunijā un regulāru PVN atmaksas procesu.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā pārstāv K-Tek International Inc. (ASV) saistībā ar korporatīvo pārvaldību un ES struktūrfondiem Igaunijā. Birojs pārstāvēja K-Tek International Inc. kā Igaunijas Nanotehnoloģiju kompetences centra (Estonian Nanotechnology Competence Center (ENCC)) akcionāru strīdā starp citiem akcionāriem un Igaunijas Uzņēmumu (Enterprise Estonia (EAS)) kā ES struktūrfondu Igaunijā pilnvaroto iestādi. Strīdi bija saistīti ar ENCC patentu, aktīvu, darbības jautājumiem tobrīd un nākotnē, kā arī ar nesaprašanos starp ENCC un EAS. Konsultācijas ietvēra klientu pārstāvību ENCC akcionāru ikgadējā sanāksmē un vairākas sarunas ar ENCC valdes priekšsēdētāju un akcionāru, konsultācijas par pušu turpmāko darbību un ar to saistītiem jautājumiem.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā pārstāv Tallinna Pesumaja OÜ (Igaunija) lietās, kas saistītas ar pārrobežu parādu piedziņu un līguma izbeigšanas procedūru starp Tallinna Pesumaja un Domina Hotel Rīgā. Birojs pārstāv Tallinna Pesumaja OÜ periodiskā parādu iekasēšanā starp Tallinna Pesumaja OÜ un tās klientiem. Otrkārt, zvērināta advokāta Valtera Genca birojs konsultē Tallinna Pesumaja par ilgtermiņa pakalpojumu līguma ar Domina Hotel Rīga laušanu. Konsultācijas ietvēra klientu pārstāvību strīdos starp Tallinna Pesumaja un tā klientiem un partneriem, pārrobežu parādu piedziņā un līguma laušanas ar Domina Hotel Rīga procedūr

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā pārstāv klientu saistībā ar imigrācijas jautājumiem Apvienotās Karalistes tiesā. Birojs pārstāv klientu, apstrīdot Lielbritānija vēstniecības Varšavā, Polijā lēmumu. Konsultācijas ietvēra klienta pārstāvēšanu,  pierādījumu vākšanu, sarunas ar Igaunijas iestādēm, prasības sagatavošanu un iesniegšanu tiesā.

 

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā pārstāv klientu saistībā ar pašnodarbinātās personas nodokļu jautājumiem Igaunijas Nodokļu un muitas pārvaldē. Birojs pārstāv klientu saistībā ar ienākuma nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa jautājumiem Igaunijas Nodokļu un Muitas pārvaldē. Konsultācijas ietvēra padomus par uzņēmuma izveidi un ar to saistītiem uzņēmējdarbības tiesību jautājumiem.


Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā konsultē būvniecības uzņēmumus, kā, piemēram, HARDEX SIA, JOZ SIA un Infrainsenerid OÜ (Latvijā un Igaunijā) par būvniecību Igaunijā un ar to saistītiem jautājumiem. Birojs pārstāv klientus būvniecības jomā, konsultējot par uzņēmumu izveidi, nodokļiem, licencēm, būvuzraudzības un darba tiesību jautājumiem Igaunijā un ES valstīs. Konsultācijas ietvēra klientu pārstāvēšanu, pierādījumu vākšanu, sarunas ar Igaunijas iestādēm, prasības sagatavošanu un iesniegšanu tiesā.


Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā pārstāv eBay (Anglija) attiecībā uz uzņēmuma pārveidošanu un ar to saistītiem jautājumiem, kas saistīti ar nodarbinātību, nodokļiem un aktīviem.


Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā pārstāv L'Oreal (Francija) uzņēmējdarbības tiesību un nodokļu jomā. L'Oreal ir sniegtas konsultācijas nodokļu, uzņēmējdarbības tiesību un vispārējo korporatīvo tiesību jomās. Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs ir konsultējis Francijas uzņēmumu L'Oreal vairāk nekā desmit gadus visās Baltijas valstīs. Galvenie juridiskie jautājumi, kas saistīti ar L'Oreal, attiecas uz uzņēmumu un nodokļu tiesības.


Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā pārstāv McDonalds (ASV) saistībā ar nodokļiem Igaunijā, konsultējot par nodokļu plānošanas jautājumiem, aizdevumiem, interesēm, nodarbinātību un nepietiekamas kapitalizācijas noteikumiem.


Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā pārstāv Maersk Line (Dānija) saistībā ar uzņēmējdarbības pārvietošanas, nodokļu un korporatīvo tiesību jautājumiem. Advokātu birojs šobrīd konsultē Maersk Line par nodokļu, nodarbinātības un uzņēmumu jautājumiem Igaunijā.

Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā konsultē Sika Group (Šveice) par korporatīvajām tiesībām, nodarbinātības un nodokļu jautājumiem.


Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā pārstāv AB Hifab (Sweden) uzņēmējdarbības sfērā.


Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā konsultē Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (Japāna) lietās, kas saistītas ar Tinubin preču zīmes aizsardzības jautājumiem Igaunijā.


Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs Igaunijā konsultē UAB Graina (Lietuva) saistībā ar pārrobežu nodokļu un uzņēmējdarbības jautājumiem. Mūsu advokātu birojs konsultē par nodokļu plānošanas iespējām, kas saistītas ar uzņēmējdarbības attīstību Baltijas reģionā.

Ja rodas kādi jautājumi, lūdzu kontaktēties ar advokātu Valteru Gencu: info@gencs.eu

Šeit iekļautā informācija nav uzskatāma par konsultāciju vai juridisku atzinumu.
© Zvērināta advokāta Valtera Genca birojs, 2016
Submit
Pieprasiet bezmaksas kopiju
Doing business guide in Baltics.